Herplaatsingsbeleid

Voorste rij, achterste of middelste rij, wat heeft jouw voorkeur? 

Hoe werkt het?

Als vereniging hebben wij met elkaar afgesprken dat je aan kan geven op welke staanplaats je graag zou willen staan. Op basis van hoe je positite op de voorkeurslijst kom je al dan niet in aanmerking voor een nieuwe plek. Plekken komen vrij wanneer schelpleden hun huisje verkopen. 

Als je in aanmerking wilt komen voor een andere staanplaats, kun je gebruik maken van het herplaatsingsbeleid.
De belangrijkste punten van het herplaatsingsbeleid zijn de volgende:

  • Je moet geregistreerd staan op een voorkeurslijst. Dit registratieverzoek moet schriftelijk gedaan worden aan het bestuur.  De registratie is definitief na een schriftelijke besluit van het bestuur.

  • Vanaf de middelste rij kun je kiezen voor de achterste rij (duurt ongeveer 6 jaar) of de voorste rij (duurt ongeveer 15 jaar op dit moment).
    Je registreert je dan op voorkeurslijst A, die gaat over herplaatsing tussen de rijen.
    Sta je op de achterste rij en wil je naar voren, dan begin je opnieuw onderaan de wachtlijst. Op het moment dat je herplaatst bent ga je dus van de lijst af, maar kun je je direct weer laten registreren en rechten opbouwen voor plaatsing op een andere rij.

  • Als kinderen het huisje kopen of overnemen van hun ouders mogen ze op dezelfde plek blijven staan. Maar kinderen kunnen niet opgebouwde rechten op de voorkeurslijsten A en B  van hun ouders overnemen.
  • Je kunt ook verschuiven binnen je rij.
    Je kunt je hiervoor laten registreren op voorkeurslijst B.
    Als je herplaatst bent op basis van lijst B, gaat dat niet ten koste van je opgebouwde rechten op voorkeurslijst A.

Lees meer in de reglementen .

Hoe kan ik mijn voorkeur doorgeven? 

Voor het doorgeven of wijzigen, vul je het formulier voor de voorkeurslijst in en mail naar herplaatsingchiny@gmail.com.

Actuele lijst

Klik hier voor de actuele voorkeurslijsten.


disclaimer:
​​​​​​ Als de tekst op de website anders geïnterpreteerd kan worden dan de regels die zijn vastgesteld in de verenigingsstatuten, reglementen, onderhuurovereenkomst, enzovoorts, gelden de regels zoals vastgelegd in de statuten.