Wateroverlast winterstalling

Beste Schelpleden,Wateroverlast winterstallingHet zal niemand ontgaan zijn dat heel Nederland kampt met wateroverlast en dat de al natte winterstalling volledig blank is komen te staan. Het parkeerterrein wordt gehuurd door de firma Paap maar is eigendom van de Gemeente Velsen. Het afvoeren van het water is daarmee de verantwoordelijkheid van de Gemeente. Desalniettemin is onze voorzitter, Han, voortdurend in gesprek met zowel Paap als de gemeente om dit op te lossen. (Bekijk ook het nieuwsbericht op NHnieuws)

Gelukkig kregen we de volgende update vanuit de gemeente: “Na veel getouwtrek met de verschillende instanties is er nu dan toch een mondelinge en schriftelijke bevestiging dat we een poging mogen gaan doen om het terrein droog te pompen. Morgen, 3 januari, zal de firma Nh infra een pomp plaatsen die 200m3 per uur kan wegpompen. We gaan het water voorlopig lozen in het duin achter de parkeerplaats bij de rokersbunker. Hoe zich dat zal ontwikkelen, zal de tijd moeten uitwijzen, maar hopelijk heeft het een positief effect op de waterstand op de parkeerplaats.”

Inmiddels is er een tweede pomp bijgezet. Zie ook de video-update van onze voorzitter.

Morgen 6 januari is er kijkdag. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan het terrein bezocht worden. Auto’s worden echter niet op het terrein toegelaten. We delen de winterstalling met de Zeemeeuwen. Hun huisjes staan lager dan onze huisjes en daarom zijn zij des te meer bang voor waterverplaatsing (golfslag) door de bezoekers. Wellicht worden bezoekers mondjesmaat worden binnengelaten. Graag begrip hiervoor.

​​​​​​​Opruimactie op het strand, morgen!Afgelopen zomer hebben we natuurlijk de nodige stormen gehad, waardoor er van alles onder het zand is gekomen. Een paar maanden later ligt dit nu allemaal op het strand. Om een extra factuur van de gemeente i.v.m. opruimkosten te voorkomen, wordt er morgen door een groep schelpleden de troep die nog op het strand ligt opgeruimd. Vuilniszakken en een aanhanger zijn geregeld. Sluit vooral aan, vele handen maken licht werk en het is nog gezellig ook!! Verzamelen zaterdag 6 jan om 13.00 uur bij Noordzee.

En tot bij de nieuwjaarsborrel in de Pierewaai! Zie uitnodiging 🙂

Groeten Marijs,namens het bestuur s.v. de Schelp